Wiegman zocht contact met Seedorf: 'Kost moeite om aan beelden te komen'

Wiegman zocht contact met Seedorf: 'Kost moeite om aan beelden te komen'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 11:52do 13-06-2019 om 11:52

Sarina Wiegman heeft (tevergeefs) geprobeerd via assistent-trainer Michel Kreek in contact te komen met Clarence Seedorf. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen hoopte dat de bondscoach van Kameroen informatie kon geven over de volgende WK-tegenstander van Oranje.

Nederland neemt het zaterdag in de tweede groepswedstrijd van het WK op tegen Kameroen, maar over die ploeg is maar weinig bekend. Daarom probeerde Wiegman via Kreek in contact te komen met Seedorf, bondscoach van de mannen van Kameroen. "Het lukte helaas niet om Seedorf in te schakelen", aldus Wiegman tegenover De Telegraaf.

"Het kost de grootste moeite om informatie te krijgen over Kameroen. Maar we komen er wel achter, hoor", vervolgt ze. "In Kameroen is alles nog niet zo georganiseerd als bij ons. Informatie komt heel laat door, het kost moeite om aan beelden te komen", legt ze uit.

Wiegman kan in ieder geval kijken naar de beelden van de eerste groepswedstrijd, die Kameroen met 0-1 verloor van Canada. Oranje won zelf in extremis van Nieuw-Zeeland. Met een overwinning op Kameroen kan de formatie van Wiegman de achtste finales eigenlijk al niet meer ontgaan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws