'Statement-aankoop' van Ajax: 'Als ze Bergwijn halen, is dat een cruciaal signaal'

'Statement-aankoop' van Ajax: 'Als ze Bergwijn halen, is dat een cruciaal signaal'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 08:56vr 14-06-2019 om 08:56

Het binnenhalen van Steven Bergwijn zou een verstandige zet zijn voor Ajax, stellen Valentijn Driessen en Sjoerd Mossou. De buitenspeler zou volgens de twee journalisten een aanwinst zijn voor Ajax, dat bovendien PSV een gevoelige tik uit zou delen.

PSV wil Bergwijn alleen verkopen voor de absolute hoofdprijs, maar volgens Driessen hoeft dat geen belemmering te zijn voor Ajax. "Als je genoeg geld hebt, moet je het ook uitgeven. Als hij straks drie keer goed speelt in de Champions League en je kunt hem voor tachtig miljoen verkopen, wat is veertig miljoen dan?", vraagt de chef sport van De Telegraaf zich hardop af in FOX Sports Vandaag Voetbalzomer.

"David Neres (voor 12 miljoen opgepikt bij São Paulo, red.) vonden we ook heel duur, toen hij kwam", vult Algemeen Dagblad-collega Mossou aan. "Het is een voordeel dat hij een Nederlander is. En Ajax heeft niet vijf talenten klaarstaan van het kaliber Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong." De Bredanaar denkt bovendien een statement zou maken door Bergwijn los te weken van de grote titelconcurrent. "Als ze hem kunnen halen, dan is dat wel een cruciaal signaal. Dan zeg je: vanaf nu kunnen wij altijd de beste spelers van PSV weghalen. Dan is het hek van de dam."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws