Groenen baalt van wissel tegen Nieuw-Zeeland: 'Ben daar geen 'goed persoon' in'

Groenen baalt van wissel tegen Nieuw-Zeeland: 'Ben daar geen 'goed persoon' in'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 14:46vr 14-06-2019 om 14:46

Jackie Groenen werd in de openingswedstrijd van het WK door bondscoach Sarina Wiegman naar de kant gehaald. Oranje won met 1-0 van Nieuw-Zeeland, maar toch steekt het de middenveldster wel een beetje dat juist zij naar de kant moest.

"Ik vond dat ik oké speelde. Ik heb de wedstrijd teruggekeken, ook om te zien of ik niet wat te lief ben voor mezelf. Ja, ik leed een paar keer balverlies waarbij ik dacht: dat past niet bij me. En ik kwam te weinig aan de bal. Maar al met al ben ik totaal niet ontevreden", aldus Groenen tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik vond mezelf vrij oké aan de bal."

Groenen snapte dat er iets moest gebeuren, maar baalde ervan dat zij degene was die het veld moest ruimen. In clubverband en bij Oranje wordt Groenen eigenlijk nooit gewisseld. "Ik ben daar geen 'goed persoon' in, nee", erkent ze. "Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Gewisseld worden vind ik vervelend."

"Ik had er wel moeite mee dat ik het was", vervolgt ze. "De bondscoach is de dag erna naar me toegekomen. Ik vind het goed dat ze dat doet. Ik ben wel het soort persoon dat graag wil weten waar het aan ligt of wat ze vond. Daar word ik wel rustig van."

Oranje speelt zaterdag de tweede groepswedstrijd op het WK in Frankrijk. Om 15:00 uur is Kameroen de tegenstander.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar gaat het WK-avontuur van de Oranje Leeuwinnen eindigen?

(2817 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws