Update: Heerenveen stelt Spijkerman en Talan aan als assistenten Jansen

Update: Heerenveen stelt Spijkerman en Talan aan als assistenten Jansen

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 11:46za 15-06-2019 om 11:46

SC Heerenveen voegt Hennie Spijkerman (foto) en Jeffrey Talan toe aan de technische staf. Zij gaan vanaf komend seizoen hoofdtrainer Johnny Jansen assisteren. Talan werd in 2010 jeugdtrainer bij Heerenveen en was sinds 2016 hoofd jeugdopleidingen bij de club. Spijkerman komt over van FC Groningen.

Dat meldt de Leeuwarder Courant zaterdag. Spijkerman tekende afgelopen zomer bij Groningen nadat hij in de winter van 2017 op non-actief werd gesteld door Ajax, waar hij jarenlang de vaste assistent-trainer was.

In januari maakte hij zijn vertrek bij Groningen bekend omdat hij nog één keer een buitenlands avontuur aan wilde gaan. Na gesprekken met Heerenveen besloot Spijkerman echter toch om in de Eredivisie te blijven. Spijkerman (68) gaat voor één seizoen tekenen.

Talan volgt Michel Jansen op in de staf van Heerenveen. Jansen neemt juist de functie van Talan als hoofd jeugdopleidingen over. Die functie bekleedde hij al bij FC Twente.

Update 11.46 uur: Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan gaan definitief de nieuwe sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen assisteren. Dat maakt de Friese club zaterdag bekend. De 68-jarige Spijkerman komt over van FC Groningen, waar hij afgelopen seizoen assistent was van Danny Buijs. Als rechterhand van Ajax-trainer Frank de Boer won hij eerder achtereenvolgens viermaal de landstitel.

Talan is een echte 'clubman'. De 47-jarige oud-international droeg acht seizoenen het shirt van Heerenveen en was vervolgens werkzaam als jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws