Hoogendijk voorspelt: 'Denk niet dat ze het hele toernooi op de bank gaan blijven'

Hoogendijk voorspelt: 'Denk niet dat ze het hele toernooi op de bank gaan blijven'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 22:33za 15-06-2019 om 22:33

Anouk Hoogendijk denkt niet dat er ooit nog een speelster komt die Vivianne Miedema voorbij zal streven als all-time topscorer van het Nederlands elftal. De spits van Oranje is pas 22 jaar, maar heeft nu al zestig goals gemaakt.

Miedema scoorde twee keer tegen Kameroen en passeerde zo Manon Melis en is nu all-time topscorer aller tijden. "Dit is echt bizar. Ik denk niet dat zij ooit nog ingehaald gaat worden door een ander", aldus Hoogendijk tegenover De Telegraaf. "Dit toernooi lijkt het er ook allemaal uit te komen. Ze heeft een geweldig seizoen gedraaid bij Arsenal, is de beste speelster van Engeland geworden. (...) Het is gewoon een hele complete spits, heel goed."

Oranje is door de overwinning op Kameroen al zeker van de achtste finale. Toch verwacht Hoogendijk niet dat bondscoach Sarina Wiegman in de laatste groepswedstrijd veel wisselingen door gaat voeren. "Ik weet dat Wiegman iemand is die het liefst het team hetzelfde houdt, tenzij ze een andere speler beter vindt. Ze gaat niet zo snel rust geven. En zeker niet in de derde poulewedstrijd tegen Canada, want het is gewoon zaak dat je eerste eindigt in de poule. Dan heb je een net iets gunstiger speelschema dan wanneer je tweede wordt."

Hoogendijk vond Jackie Groenen de beste van het veld en vond Merel van Dongen, Lineth Beerensteyn en Jill Roord opnieuw goed invallen. "Ik denk niet dat ze het hele toernooi op de bank gaan blijven. Ik denk dat ze ergens wel een basisplaats gaan veroveren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws