Eerste Copa América-surprise een feit: Colombia deelt mokerslag uit aan Argentinië

Eerste Copa América-surprise een feit: Colombia deelt mokerslag uit aan Argentinië

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 06:39zo 16-06-2019 om 06:39

Voor Argentinië is het toernooi om de Copa América desastreus begonnen. La Albiceleste had zaterdagnacht (Nederlandse tijd) weinig in te brengen tegen Colombia en begon voor het eerst sinds 1979 met een nederlaag aan het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi.

De ploeg van Lionel Scaloni begon, met verloren zoon Lionel Messi en Ajacied Nicolas Tagliafico in de basis, aan de jacht op zijn eerste Copa-zege sinds 1993. Na een aarzelende start kwamen de Argentijnen in de tweede helft beter in hun spel. Messi leek de 1-0 voor het inkoppen te hebben, maar kopte rakelings naast uit de rebound.

Colombia, met oud-Ajacied Davinson Sánchez in het hart van de verdediging en oud-PSV'er Santiago Arias op de bank, sloeg in de slotfase echter bikkelhard toe. James Rodriguez vond invaller Roger Martínez met een sublieme crosspass, waarna de spits vanaf links naar binnen trok en een kiezelhard schot losliet: 0-1. Vijf minuten voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot na een snelle counter van de Colombianen. Jefferson Lerma gaf strak voor vanaf links en Duván Zapata verzorgde de afronding.

De druk staat er na één wedstrijd al volledig op voor Argentinië, dat zijn twee resterende poulewedstrijden tegen Paraguay en 'dispensatieland' Qatar zal moeten winnen. Voordat het zover is, treffen Paraguay en Qatar elkaar zondagavond.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welk land gaat de Copa América winnen?

(4606 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws