Topfavoriet Amerika rekent ook af met Chili, Zweden blijft in spoor

16-06-2019 19:58
14

De Verenigde Staten heeft zijn status als topfavoriet op het WK voor vrouwen bevestigd. Na de monsterzege op Thailand (13-0), waren de Amerikanen ook Chili de baas: 3-0.

De Verenigde Staten gaven enkele basisspelers rust, onder wie sterspeelster Alex Morgan. Ditmaal eiste Carli Lloyd een hoofdrol op. De spits maakte na elf minuten de 1-0 en tien minuten voor de pauze tekende ze ook voor de 3-0. Tussendoor sloeg ook Julie Ertz toe, waardoor het duel halverwege al was beslist. In de tweede helft hielden de Amerikanen hun kruit droog, al miste Lloyd nog wel een strafschop.

Zweden - Thailand 5-1
Thailand slikte opnieuw een ruime nederlaag. Ook Zweden was een flinke maat te groot voor de Aziatische voetbaldwerg: 5-1. De Scandinaviërs scoorden voor rust via Linda Sembrant, Elin Rubensson en Fridolina Rolfö, maar verzuimden nog vaker toe te slaan. Ook in de tweede helft was Zweden slordig in de afwerking, waardoor een nieuwe afstraffing uitbleef. Lina Hurtig en Elin Rubensson waren nog trefzeker. Tussendoor was er zelfs een klein Thais feestje na een snelle uitbraak.

Door de 5-1 zege in Nice, is ook Zweden verzekerd van een plek in de tweede ronde. De Zweedse vrouwen waren eerder al Chili de baas. Zweden en de VS staan donderdag tegenover elkaar. De winnaar van die wedstrijd gaat als groepswinnaar verder.