Heftig nieuws: ontevreden Totti stapt op en vertrekt na 27 jaar (!) bij AS Roma

Heftig nieuws: ontevreden Totti stapt op en vertrekt na 27 jaar (!) bij AS Roma

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 14:08ma 17-06-2019 om 14:08

Francesco Totti stapt op bij AS Roma. De Serie A-club wilde de directeur een nieuwe functie aanbieden, maar daar gaat Totti niet mee akkoord. Maandag heeft hij tijdens een persconferentie zijn afscheid aangekondigd.

Van 1992 tot 2017 speelde Totti (42) voor Roma. Na zijn actieve loopbaan trad de legendarische middenvelder bij zijn grote liefde in dienst als directeur. Zijn functioneren verliep moeizaam, schrijven Italiaanse media, en daarom trachtte Roma Totti op een nette wijze een ander rol binnen de club aan te bieden. Daar gaat de 58-voudig international echter niet mee akkoord. Met tranen in zijn ogen maakte Totti maandag bekend dat hij opstapt.

"AS Roma wist wat mijn ambities zijn en waren. Deze club staat voor mij op één, ik wilde met Roma de wereldtop bestormen. Dit is dus een heel pijnlijke beslissing. Het doet pijn om te zien hoe Roma er nu voor staat. Beloftes zijn niet nagekomen. Ik zal altijd supporter blijven. Dit is een arriverderci, geen definitief vaarwel. Ik moet nu iets nieuws gaan doen. Misschien is er een andere club met een eigenaar die wél vertrouwen in mij heeft."

Totti signeerde in 2017 een zesjarig contract als Roma-directeur. Hij hield het uiteindelijk dus maar twee jaar vol. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws