Update: 'Nog een Nederlander naar Al-Wahda: Steijn neemt ook Nijholt mee'

Update: 'Nog een Nederlander naar Al-Wahda: Steijn neemt ook Nijholt mee'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 16:52zo 23-06-2019 om 16:52

Na Maurice Steijn verkast ook Jay Driessen naar Al-Wahda. VVV-Venlo bevestigt de overstap van de assistent-trainer maandagmiddag via de officiële kanalen. 

Clubicoon Driessen (49) was jarenlang de vaste rechterhand van Steijn in Noord-Limburg. "Hij is al zo enorm lang aan de club verbonden dat ik me bijna niet kan voorstellen hoe het zal zijn zónder Jay. Hij kent de club van binnen en van buiten en fungeert daardoor ook als cultuurbewaker", legt algemeen directeur Marco Bogers uit op de website van de club. "Doodzonde dat hij deze keus maakt, maar ook alle begrip. Deze kans mogen we hem niet ontnemen."

Manager voetbal Stan Valckx is vol lof over Driessen. "Op voetbaltechnisch gebied maak je hem niks wijs. Hij heeft ontzettend veel voor VVV betekend, mede ook omdat hij al zo lang bij de club actief was en iedereen kende."

"Ik had af en toe het gevoel dat zijn rol binnen de technische staf wel eens onderschat werd, maar Jay was enorm deskundig en had mede daarom een meerwaarde binnen de technische staf. Jammer dat hij ervoor kiest om te vertrekken, maar uiteraard snap ik zijn keus volledig."

VVV meldt dat Steijn en Driessen 'binnenkort' afscheid nemen van de supporters. 

Update 23/6 16.52: Naast Driessen gaat ook Luc Nijholt als assistent van Steijn aan de slag bij Al-Wahda. Dat weet RTV UtrechtNijholt werkte in het verleden al eens in Qatar, aan de zijde van Henk ten Cate. In augustus 2018 stapte hij als assistent-trainer op bij FC Utrecht. Nijholt (57) was hoofdtrainer bij onder meer Maizhou Hakka (China) en Telstar. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws