'Willem II klopt aan in Amsterdam en koopt vleugelaanvaller van Ajax'

'Willem II klopt aan in Amsterdam en koopt vleugelaanvaller van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 06:42di 18-06-2019 om 06:42

Ché Nunnely verruilt Ajax zo goed als zeker voor Willem II. Volgens De Telegraaf hebben de Tilburgers een akkoord met de Eredivisie-kampioen over de transfersom. De vleugelspeler had nog een contract tot volgend jaar zomer in Amsterdam.

De deal kan wereldkundig worden gemaakt zodra Nunnely de medische keuring heeft doorstaan, schrijft de ochtendkrant. Hij tekent voor drie seizoenen bij Willem II. De twintigjarige buitenspeler was actief in de jeugd van Almere City FC en FC Utrecht, voordat hij in 2012 naar Ajax werd gehaald. Op De Toekomst gold hij lange tijd als een groot talent. Ook kwam hij uit voor diverse Nederlandse jeugdelftallen, tot Oranje onder 20.

Het afgelopen seizoen was Nunnely niet verzekerd van een basisplaats bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De teller bleef steken op zeven competitieoptredens, waarvan vijf als basisspeler. Daarin scoorde hij vier keer. Daarnaast speelde hij drie keer mee met Ajax O19 in de UEFA Youth League, waarin hij goed was voor drie goals en twee assists.

Ajax maakte woensdag al het vertrek van Daley Sinkgraven bekend. Bayer Leverkusen betaalt naar verluidt een kleine vijf miljoen euro voor de linkspoot.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws