Nederlands getint Curaçao kent slechte start en begint met nederlaag aan Gold Cup

18-06-2019 08:30
16

Curaçao heeft een valse start gemaakt op de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini ging in het Jamaicaanse Kingston met 1-0 onderuit tegen El Salvador.

El Salvador was twee jaar geleden al medeverantwoordelijk voor de uitschakeling van Curaçao. Ook nu dolf Curaçao het onderspit. Nelson Bonilla maakte kort voor rust het enige doelpunt, nadat hij met wat geluk vrij voor doelman Eloy Room kwam te staan. Curaçao kon daar weinig tegenover stellen. In de tweede helft waren de beste kansen opnieuw voor El Salvador.

Naast Room maakten onder meer Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Leandro Bacuna (Cardiff City), Elson Hooi (ADO Den Haag) en Charlison Benschop (De Graafschap) hun opwachting bij Curaçao, dat vrijdag in Houston tegen Honduras zijn tweede wedstrijd om de Gold Cup speelt. Jamaica is op 25 juni de laatste opponent.