'FC Groningen wil buurman Emmen beroven van multifunctionele basisspeler'

'FC Groningen wil buurman Emmen beroven van multifunctionele basisspeler'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 18:14di 18-06-2019 om 18:14

FC Groningen heeft de pijlen gericht op FC Emmen-steunpilaar Glenn Bijl. Bronnen melden aan RTV Drenthe dat de Groningers zich reeds bij de buren uit Drenthe hebben gemeld voor de 23-jarige middenvelder annex rechtsback.

Bijl doorliep een groot deel van zijn jeugdopleiding bij FC Groningen, schopte het tot de eerste selectie, maar een échte doorbraak bleef uit. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap naar FC Emmen, waarmee hij zich het afgelopen seizoen handhaafde in de Eredivisie. Ronald Lubbers, directeur en voorzitter van de Rood-Witten, wil tegenover de regionale omroep niet ingaan op de interesse.

Bijl ligt nog tot medio 2021 vast in Drenthe. Of er een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staat, wil Lubbers ook niet kwijt. Bijl versloeg zijn voormalige club dit seizoen twee keer. In de Euroborg werd het 1-2 en op eigen veld was Emmen met 1-0 te sterk. In totaal kwam Bijl tot dusver tot tachtig officiële optredens voor Emmen.

De middenvelder staat bovendien in de geschiedenisboeken van de club. Op 12 augustus 2018 maakte hij het eerste Eredivisie-doelpunt van Emmen ooit. Voor Emmen zou een vertrek van de basisspeler een hard gelag zijn. De club heeft op dit moment slechts zestien spelers. Daar komen nog wel enkele jeugdspelers bij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws