Update: Derby County geeft Lampard vrijbrief om met Chelsea te onderhandelen

Update: Derby County geeft Lampard vrijbrief om met Chelsea te onderhandelen

25-06-2019 13:07 Laatste update: 13:05
19

Volgens tal van Britse media is de kogel door de kerk: Frank Lampard wordt de nieuwe manager van Chelsea. Op Stamford Bridge ligt een driejarig contract klaar voor de clublegende. 

Zondag maakte Europa League-winnaar Chelsea het vertrek van Maurizio Sarri wereldkundig. De Italiaan vervolgt zijn trainersloopbaan bij Juventus. In Londen gonst het al weken van de geruchten over Lampard. Na een uitstekend debuutseizoen als manager van Derby County in het Championship kan de voormalig middenvelder promotie maken.

Onder meer The Daily Mail en London Evening Standard melden woensdag dat Chelsea van plan is om Lampard (40) voor drie jaar te binden. Derby verlangt een afkoopsom van ongeveer vijf miljoen euro voor de oud-international. 

Naar verwachting worden de onderhandelingen tussen Derby, Chelsea en Lampard aan het einde van de week afgerond. In Londen krijgt de trainer een zware klus voor zijn kiezen: Chelsea verkocht uitblinker en topscorer Eden Hazard aan Real Madrid, maar vanwege een transferban kunnen The Blues zélf geen nieuwe spelers aanschaffen. 

Lampard speelde tussen 2001 en 2014 op Stamford Bridge. In 648 officiële duels was hij 211 keer trefzeker. Daarmee is Lampard alltime topscorer van de Premier League-grootmacht.

Update 25/6 13.07: De terugkeer van Lampard bij Chelsea lijkt inmiddels een formaliteit. Via de officiële kanalen meldt Derby County dinsdag dat de manager toestemming heeft gekregen om te onderhandelen over een dienstverband op Stamford Bridge. Derby hoopt dat Chelsea 'snel werk maakt' van de gesprekken met Lampard, omdat de Championship-ploeg zich optimaal wil voorbereiden op het nieuwe seizoen.