Oud-Ajacied De Kamps wil Slowaaks international worden: Geweldig naar zijn zin

Oud-Ajacied De Kamps wil Slowaaks international worden: "Geweldig naar zijn zin"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 20:56wo 19-06-2019 om 20:56

Joeri de Kamps ambieert een interlandcarrière bij Slowakije. Om dat mogelijk te maken, overweegt de Nederlandse middenvelder van Slovan Bratislava de Slowaakse nationaliteit aan te nemen. Dat onthult Ivan Kmotrik, algemeen directeur van Slovan Bratislava.

De Kamps speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, maar een doorbraak bleef uit en na wisselende periodes bij sc Heerenveen en NAC Breda belandde hij in 2016 bij Slovan Bratislava. Daar heeft de 27-jarige middenvelder het dermate goed naar zijn zin, dat hij een debuut in de nationale ploeg van Slowakije ambieert.

"Ik herinner me nog goed dat ik Joeri vier jaar geleden voor het eerst belde. Hij wist niet eens waar Slowakije lag en vroeg zich af of het hier wel veilig was", vertelt Kmotrik aan Pravda. Hij haalde de Nederlander uiteindelijk naar Slovan Bratislava. "Joeri wilde bij ons een stap terug doen om er later twee vooruit te kunnen zetten. Maar hij is gelukkig en speelt nog steeds hier."

De Kamps won met Slovan Bratislava één landstitel en twee nationale bekers. Kmotrik: "Hij heeft het geweldig naar zijn zin. Niet alleen bij onze club, ook in het land Slowakije. Hij wil zelfs een Slowaaks paspoort aanvragen, zodat hij voor het nationale team kan spelen. Het is zijn grote droom."

In het verleden speelde De Kamps voor onder meer Oranje O19 en Oranje O21, maar in de buurt van een debuut in het Nederlands elftal kwam hij nooit. Daardoor zou hij nog uit kunnen komen voor Slowakije. In een poll van Pravda met de vraag of De Kamps een versterking zou zijn voor Slowakije, antwoordt 48 procent met 'ja'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws