'Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar was Neres niet goed genoeg voor'

'Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar was Neres niet goed genoeg voor'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 00:00do 20-06-2019 om 00:00

Piet de Visser zag David Neres in diens tienerjaren aan het werk tijdens de Copa São Paulo. Voor een transfer naar Chelsea vond de meesterscout het toen nog te vroeg, maar Ajax sloeg niet veel later wél toe.

"Ik heb Neres samen met Hans van der Zee (Ajax-scout, red.) ontdekt bij São Paulo. Toen was hij achttien jaar", vertelt De Visser bij FOX Sports. "Toen zeiden we al tegen elkaar: hé, dat is een goede. Hans heeft dat doorgedrukt bij Ajax."

"Ik wilde dat niet doen bij Chelsea, want daar vond ik hem nog niet goed genoeg voor. Bij Chelsea had hij niet gespeeld. Ik kom weleens met zo'n jongen en dan zegt de baas (Roman Abramovich, red.): we hebben al dertig toptalenten verhuurd. Je kunt niet bezig blijven."

Neres is op dit moment actief op de Copa América met Brazilië. Hij speelde in beide groepsduels. De Visser: "Ik had hoge verwachtingen van Neres. Hij deed leuke dingen, maar nog niet aangepast. Hij had heel goede acties, maar de voorzetten waren niet goed. Hij was niet effectief. Dat had hij bij Ajax wel. Ik denk wel dat hij erin groeit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws