Update: Deal is al rond: FC Utrecht versterkt zich met talentvolle NAC-spits

Update: Deal is al rond: FC Utrecht versterkt zich met talentvolle NAC-spits

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 08:20do 20-06-2019 om 08:20

FC Utrecht gaat zich versterken met de talentvolle spits Tommy van Butselaar (16). Van Butselaar komt over van NAC Breda, dat hem geen contract aanbood en slechts een opleidingsvergoeding voor hem krijgt.

Dat meldt BN De Stem. Het regionale medium weet dat Van Butselaar donderdag nog gaat tekenen bij Utrecht. In de Domstad ligt een contract voor drie seizoenen voor hem klaar.

Van Butselaar mag zich op basis van het afgelopen seizoen een echte goalgetter noemen. In alle competities scoorde hij maar liefst meer dan dertig keer voor NAC O17. Van Butselaar had de clubs voor het uitkiezen, maar kiest voor Utrecht. Hij stroomt naar verwachting in bij Utrecht O19.

De bedoeling is dat Van Butselaar via Utrecht O19 de stap naar het beloftenelftal maakt, waarna hij in de Eredivisie moet belanden. 'Een vergelijkbare route als de vier jaar oudere Nick Venema in Utrecht heeft doorlopen', schrijft BN De Stem.

Van Butselaar komt uit de jeugd van amateurclub Baronie. In 2013 maakte hij de overstap naar NAC. 

Update 08:20 uur: De overstap van Van Butselaar naar Utrecht is al rond. De spits poseert op Instagram in het shirt van zijn nieuwe club. 'Na zes mooie jaren bij NAC heb ik de overstap gemaakt naar FC Utrecht', schrijft Van Butselaar.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na 6 mooie jaren bij Nac overstap gemaakt naar Fc Utrecht ⚽️

Een bericht gedeeld door 9 (@tommyvanbutselaar) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws