Sanchez verkoos Ajax boven FC Barcelona: 'Je moet je hart volgen'

Sanchez verkoos Ajax boven FC Barcelona: 'Je moet je hart volgen'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 15:48do 20-06-2019 om 15:48

Davinson Sanchez koos in 2016 voor Ajax, maar kon ook de overstap maken naar FC Barcelona. De Colombiaan heeft er geen spijt van dat hij destijds heeft besloten niet naar Catalonië te verhuizen en roemt de filosofie van Ajax.

"Dat was een moeilijke overweging, maar je moet je hart volgen", aldus Sanchez tegenover het Algemeen Dagblad over de interesse van Barcelona. "Ik liet me niet verblinden door het feit dat een grote club als Barcelona me wilde hebben. Je moet ook denken aan je kansen om te spelen. Uiteindelijk heb ik in Nederland een mooi seizoen gehad."

Na dat 'mooie seizoen' bij Ajax, waarin de club de finale van de Europa League haalde, verkaste Sanchez naar Tottenham Hotspur. De centrale verdediger genoot dit jaar van de prestaties van zijn voormalig werkgever in de Champions League. "In het begin had niemand hoge verwachtingen van Ajax, maar daar hadden de spelers geen boodschap aan. Ze voetbalden gewoon. Ajax denkt niet te veel aan de tegenstanders en probeert volgens hun eigen filosofie te spelen. Daar kan elk team een voorbeeld aan nemen. Ze hebben de resultaten die ze behaald hebben helemaal zelf verdiend."

"Ik heb met bijna alle jongens samengespeeld, alleen met Tadic en Tagliafico niet. Maar Neres, Ziyech, Schöne zijn nog steeds mijn vrienden, goede jongens", vervolgt Sanchez. Ook zijn samenwerking met Matthijs de Ligt is hij nog niet vergeten. "Mijn vriend in het centrum. Het is belangrijk om ook naast het veld plezier te maken, en dat deden we. Bij de uitwedstrijd was ik helaas geblesseerd, maar het was fijn om terug te zijn in de Johan Cruijff Arena. Ik heb maar tien maanden bij Ajax gespeeld, maar ik heb er enorm veel geleerd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws