Vitesse-clubicoon 'voelt geen klik' met Slutsky en stopt als assistent-trainer

Vitesse-clubicoon 'voelt geen klik' met Slutsky en stopt als assistent-trainer

21-06-2019 16:19 Laatste update: 19:01
51

Edward Sturing maakt komend seizoen geen onderdeel uit van de technische staf van Vitesse. Het clubicoon heeft daar zelf toe besloten. Sturing voelde volgens De Gelderlander 'geen klik' met hoofdtrainer Leonid Slutsky en gaat andere werkzaamheden verrichten bij Vitesse.

De 56-jarige Sturing gaat zich richten op scouting en wordt 'trainer van de jeugdcoaches' bij Vitesse, weet de regionale krant. Het was al langer bekend dat Sturing en Slutsky niet goed met elkaar overweg konden. Volgens De Gelderlander deed de Russische trainer alles zonder Sturing erbij te betrekken. "Het is geen geheim dat er geen klik was", reageert Sturing op zijn beslissing. "Dan is het beter een andere taak uit te voeren. Ik wil van waarde zijn voor de club."

De tweelingbroers Alexei en Vasili Berezoetski zijn volgend seizoen wederom in Arnhem actief. Vorig seizoen deden ze een stage in de staf bij Slutsky, maar vanaf het aankomende voetbaljaar maken ze volledig deel uit van de technische staf rondom de trainer. Daarnaast zijn ook Oleg Yarovinsky en Nicky Hofs nog aan Vitesse verbonden als assistent-trainers.