Italiaanse pers: Juventus onderhandelt met Raiola over De Ligt en megacontract

Italiaanse pers: Juventus onderhandelt met Raiola over De Ligt en megacontract

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 14:36za 22-06-2019 om 14:36

Laatste update: zaterdag 22 juni 2019 om 14:41za 22-06-2019 om 14:41

Het lijkt er sterk op dat Juventus op pole position ligt voor Matthijs de Ligt. In navolging van De Telegraaf pakt zaterdag ook de pers in Italië uit met het nieuws dat de Ajax-aanvoerder op weg is naar Turijn.

Juventus is bereid zeventig miljoen euro te betalen voor De Ligt. Dat is een transfersom die voldoet aan de eisen van Ajax, dat in een eerder stadium soortgelijke biedingen van FC Barcelona en Paris Saint-Germain accepteerde. Volgens Sky Italia is De Ligt klaar om 'ja' te zeggen tegen Juve.

Fabio Paratici, sportief directeur van de Italiaanse kampioen, is op dit moment nog in onderhandeling met zaakwaarnemer Mino Raiola. Vanuit Italië sijpelen berichten door dat het de goede kant op gaat voor Juventus. De Ligt moet in Turijn de eerste aankoop van de nieuwe trainer Maurizio Sarri worden.

Juventus heeft naar verluidt een megacontract klaargelegd. De Ligt kan tussen de 15 en 20 miljoen euro per jaar gaan verdienen, waarmee hij na Cristiano Ronaldo de best verdienende speler van de Serie A wordt. Hij kan voor vijf seizoenen tekenen.

De Ligt staat er goed op in Italië. In het verdedigerswalhalla nam hij dit jaar als eerste verdediger ooit de Golden Boy-award in ontvangst. Juventus pakte de laatste acht jaar de Scudetto, maar wil volgend seizoen ook de eerste Champions League sinds 1996 pakken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Juventus een goede club zijn voor De Ligt?

Ja
72%
Nee
28%
(20935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws