Heerenveen strikt Lammers-opvolger én nieuwe middenvelder: We zijn erg blij

Heerenveen strikt Lammers-opvolger én nieuwe middenvelder: "We zijn erg blij"

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 14:51za 22-06-2019 om 14:51

Het is officieel: Hicham Faik en Jens Odgaard spelen volgend seizoen bij sc Heerenveen. De middenvelder en aanvaller zijn zaterdag tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen gepresenteerd door de Friese club.

De twintigjarige Odgaard wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Sassuolo. De spits is in het Abe Lenstra Stadion de opvolger van Sam Lammers, die terugkeert naar PSV. Odgaard genoot zijn opleiding bij het Deense Lyngby BK en maakte in 2017 voor 1,3 miljoen euro de overstap naar Internazionale. Daar kwam hij niet tot wasdom, waarna Sassuolo hem aantrok.

Faik komt over van het Belgische Zulte Waregem en ondertekent een driejarig contract bij Heerenveen. Hij speelde eerder bij Almere City FC, Roda JC en Excelsior. "We zijn erg blij met deze twee versterkingen", aldus technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite.

"Met Jens halen we een talentvolle spits in huis. Hij heeft al ervaring opgedaan in Denemarken en op jonge leeftijd zijn debuut gemaakt bij grote clubs in Italië", verklaart Hamstra. "Hicham is een speler die technisch vaardig is en een goed linkerbeen heeft. Hij brengt voetballend vermogen in ons elftal en kan zodoende onze spitsen goed bedienen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws