'Barça wordt hier veel genoemd, ze denken dat Ziyech en De Jong goede tandem is'

'Barça wordt hier veel genoemd, ze denken dat Ziyech en De Jong goede tandem is'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 07:40zo 23-06-2019 om 07:40

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 09:32zo 23-06-2019 om 09:32

Hakim Ziyech is de absolute ster van Marokko en wordt op handen gedragen in zijn vaderland. Dat stelt Abdelbaki Chaara, journalist van 11Lions en kenner van het Marokkaanse voetbal.

"Binnen het Marokkaanse team is hij echt het fenomeen', zegt Chaara tegen Ajax Showtime. "Hij is het beginpunt van elke aanval. Alles loopt via hem. Alle ballen worden ook ingeleverd bij hem zoals je dat kunt vergelijken met Messi bij FC Barcelona en dan overdrijf ik echt niet. Bij Marokko speelt hij vanaf de linkerflank, terwijl hij bij Ajax meer hangend aan de rechterkant speelt. Hij heeft af en toe ook een vrije rol vanaf de nummer tien."

In Marokko verwachten ze dat de 26-jarige spelmaker van Ajax een transfer gaat maken. "Bayern is voornamelijk een club die veel genoemd wordt. Maar in Marokko heb je ook een enorme fanbase van Real Madrid en FC Barcelona. Die worden ook genoemd als mogelijk nieuwe werkgever van Ziyech. Barça zeker, omdat Frenkie de Jong daar naartoe gaat. Ze denken dat het een goed tandem kan zijn op het middenveld."

Marokko begint zondagmiddag aan het toernooi om de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas nemen het in de eerste groepswedstrijd op tegen Namibië.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat Ziyech vertrekt?

(8899 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws