Jansen nam afscheid van 'roofdier' Raiola: 'Zijn manier is niet de mijne'

Jansen nam afscheid van 'roofdier' Raiola: 'Zijn manier is niet de mijne'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 15:28zo 23-06-2019 om 15:28

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 18:58zo 23-06-2019 om 18:58

Mino Raiola is 'een roofdier'. Dat vertelde zaakwaarnemer Rob Jansen deze week in het NPO-programma Jaïr in Goed Gezelschap, waarin presentator Jaïr Ferwerda op pad ging met Jansen. 

Raiola begon zijn carrière in de voetbalwereld bij Sport Promotions, het toenmalige bedrijf van Jansen. Hij begon aanvankelijk als tolk, maar werkte zich daarna snel omhoog op de ladder. Jansen besloot op een gegeven moment afscheid te nemen van zijn collega. "Hij is een roofdier, een predator", aldus Jansen. "Dat kan ook heel goed uitpakken voor degene die hij vertegenwoordigt. Laat ik dat vooropstellen."

"Hij is door mij, door omstandigheden, in de voetbalwereld terecht gekomen. Dat was voor hem een heel fijn moment, denk ik. Ik heb afscheid van hem moeten nemen, omdat ik voelde dat zijn manier van in het leven staan niet de mijne is. Wat ik daar precies mee bedoel? Ik kan het daar bij laten."

Jansen wil duidelijk niet veel over Raiola kwijt. "Hij staat anders in het leven dan ik. Als je mijn leven en bedrijf en mensen volgt, en dan kijkt naar de wijze waarop hij functioneert, dan is het antwoord al gegeven."

Anno 2019 is Raiola zaakwaarnemer van onder meer Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic en Matthijs de Ligt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws