Fortuna Sittard rondt komst van droomversterking af: contract voor vier jaar

Fortuna Sittard rondt komst van droomversterking af: contract voor vier jaar

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 11:43ma 24-06-2019 om 11:43

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 11:54ma 24-06-2019 om 11:54

Fortuna Sittard heeft de gelederen versterkt met Rasmus Karjalainen. De Finse international tekent een contract voor vier seizoenen bij de eredivisionist, zo meldt de club via de officiële kanalen.

De 23-jarige spits komt over van KuPS, een club uit zijn thuisland. Afgelopen seizoen eindigde hij als tweede op de Finse topscorerslijst met zeventien doelpunten. Karjalainen, die ook al zeven interlands achter zijn naam heeft staan, is blij met zijn transfer naar de Eredivisie. "Ik kijk er naar uit om te scoren voor de fanatieke aanhang in het stadion", zegt hij op de clubwebsite.

"De support die zij geven is fantastisch", vervolgt hij zijn lofzang over de fans van de Limburgse club. "Fortuna Sittard en de Eredivisie zie ik als perfecte stap. Vele Finse spelers zijn mij voorgegaan in Nederland. De verhalen die ik van hen hoor zijn positief."

Ook technisch manager Sjoerd Ars is content met de komst van de spits. Fortuna werkte al weken aan diens komst. "Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie", aldus Ars.

Karjalainen kwam vorige week nog in actie voor KuPS en mag daarom eerst van een welverdiende vakantie genieten, meldt Fortuna. In de eerste week van juli zal hij zich melden bij zijn nieuwe club. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws