Ten Hag selecteert 29 man: veel jonkies én Varela mee naar Overijssel

Ten Hag selecteert 29 man: veel jonkies én Varela mee naar Overijssel

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 14:10ma 24-06-2019 om 14:10

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 14:15ma 24-06-2019 om 14:15

Ajax reist met een selectie van 29 spelers af naar De Lutte. Daar wordt, zoals inmiddels gebruikelijk, het eerste trainingskamp van het seizoen 2019/20 belegd. Trainer Erik ten Hag heeft diverse jonge spelers uitgenodigd. Opvallend: ook Bruno Varela is van de partij. 

De aanwezigheid van de Portugese goalie impliceert dat hij nóg een jaar in dienst is in Amsterdam. In januari werd Varela voor een half seizoen gehuurd van Benfica. Ajax had een optie tot koop op de sluitpost. Vooralsnog is via de officiële kanalen geen mededeling gedaan over het kopen of huren van Varela. Zaterdag werd in Portugal gemeld dat Ajax hem wil huren. 

Van de 29 spelers die trainer Erik ten Hag meeneemt naar Overijssel, zijn Ryan Gravenberch, Brian Brobbey, Sergiño Dest en de gebroeders Quinten en Jurriën Timber (18) de jongsten. In De Lutte speelt Ajax zaterdag oefenwedstrijden tegen Quick’20 en het Deense Aalborg. 

Internationals
Tal van internationals ontbreken bij Ajax. Onder meer Matthijs de Ligt en Daley Blind hebben langer vrijaf, omdat zij met Oranje actief waren op de Nations League. André Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech nemen momenteel deel aan de Afrika Cup in Egypte, terwijl David Neres (Brazilië) en Nicolás Tagliafico (Argentinië) in actie komen op de Copa América. 

De 29-koppige selectie van Ajax
Bruno Varela, Dominik Kotarski, Kjell Scherpen, Benjamin van Leer, Joël Veltman, Perr Schuurs, Lisandro Magallán, Lisandro Martínez, Kik Pierie, Carel Eiting, Zakaria Labyad, Dani de Wit, Klaas Jan Huntelaar, Lassina Traoré, Vaclav Cerny, Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Sergiño Dest, Nicolas Kühn, Sven Botman, Jasper Ter Heide, Victor Jensen, Danilo Pereira, Dennis Johnsen, Brian Brobbey, Boy Kemper, Jurriën Timber en Quinten Timber

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws