'Buffon keert na één jaar terug naar Juventus en denkt alvast aan voetbalpensioen'

'Buffon keert na één jaar terug naar Juventus en denkt alvast aan voetbalpensioen'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 08:43wo 26-06-2019 om 08:43

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 09:12wo 26-06-2019 om 09:12

Gianluigi Buffon lijkt na één seizoen alweer terug te keren bij Juventus. Volgens de Italiaanse tak van Sky Sports gaat de 41-jarige routinier komend seizoen als stand-in van Wojciech Szczesny fungeren.

Buffon besloot één jaar geleden om na liefst zeventien seizoenen afscheid te nemen van La Vecchia Signora en zijn geluk bij Paris Saint-Germain te beproeven. Zijn verblijf in Parijs is echter beperkt gebleven tot één seizoen, maakte hij begin juni bekend. Sindsdien wemelde het van de transfergeruchten rondom Buffon: Brescia, Parma en zelfs FC Barcelona zouden belangstelling hebben, maar Juventus lijkt dus met de iconische sluitpost aan de haal te gaan.

Volgens Sky Sports gaat Buffon voor één seizoen tekenen in Turijn en krijgt hij na zijn spelerscarrière een andere rol binnen de club. Of dat al in de zomer van 2020 is, zal nog moeten blijken. De mogelijke komst van Buffon zou het vertrek van Mattia Perin inluiden. Deze kwam afgelopen zomer over van Genoa, maar speelde tweede viool achter Szczesny en zou in de belangstelling van Sevilla en AS Roma staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws