Hoogendijk denkt dat Martens los is: 'Ze liet zien dat ze een wereldtopper is'

Hoogendijk denkt dat Martens los is: 'Ze liet zien dat ze een wereldtopper is'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 09:15do 27-06-2019 om 09:15

Anouk Hoogendijk verwacht dat Lieke Martens los is op het WK in Frankrijk. De aanvalster van FC Barcelona schoot de Oranje Leeuwinnen hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale met twee goals tegen Japan (2-1).

"Heel knap dat Lieke er stond op het moment dat het moest", zegt Hoogendijk in De Telegraaf. De linksbuiten besliste het duel met de Aziaten met een rake strafschop in de negentigste minuut, nadat ze de score eerder had geopend met een hakbal. "Haar eerste goal was geniaal, daardoor zat ze lekker in de wedstrijd en mocht ze de penalty ook nemen, denk ik. Ik had eigenlijk verwacht dat Sherida Spitse hem zou opeisen."

Hoogendijk vindt het knap hoe Martens met de hooggespannen verwachtingen omgaat. "Iedereen heeft tegenwoordig een mening over haar. Ik zie dat ze het daar wel eens moeilijk mee heeft, maar ze accepteert het en gaat er zo goed mogelijk mee om. Gisteren (dinsdag, red.) bewees ze dat ze mentaal heel sterk is. Ze liet zien dat ze een wereldtopper is."

Martens had na het duel met Japan last van haar voet, maar het treffen met Italië van zaterdag lijkt niet in gevaar te komen. Hoogendijk verwacht veel van Martens. "Voor haar gevoel is Lieke nu waarschijnlijk los." Al plaatst ze meteen een kanttekening. "Het blijft voor Lieke lastig om uit te blinken. Tegenstanders stellen zich tegenwoordig helemaal in op haar. Gelukkig hangt bij Oranje niet alles van Lieke af."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws