FC Twente verdient tonnen aan Ajax-transfer en hoopt op lucratief vertrek Ziyech

FC Twente verdient tonnen aan Ajax-transfer en hoopt op lucratief vertrek Ziyech

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 15:51vr 28-06-2019 om 15:51

FC Twente houdt de verrichtingen van Ajax op de transfermarkt deze zomer goed in de gaten. De transfer van Quincy Promes levert de Enschedese club waarschijnlijk een mooi geldbedrag op, terwijl de keuze van Hakim Ziyech ook interessant wordt.

Via doorverkooppercentages van spelers die in het verleden bij Twente speelden, mag de club nog inkomsten verwachten. "Als het klopt dat onze oud-speler Quincy Promes voor 15,7 miljoen euro door Sevilla aan Ajax is verkocht, levert ons dat een kleine drie ton op", rekent algemeen directeur Paul van der Kraan uit tegenover TC/Tubantia.

Het 'geval-Promes' staat niet op zichzelf. De club hoopt dat er meer spelers met een Twente-verleden worden verkocht. Van der Kraan: "Dan heb ik het over Marko Arnautovic, die misschien naar Italië gaat. Of Hakim Ziyech, die wellicht bij Ajax vertrekt en Nacer Chadli."

Tubantia meldde maandag nog dat Promes een kleine 50.000 euro opleidingsvergoeding zou opleveren voor Twente. De 27-jarige aanvaller stond vijf jaar onder contract in Enschede. Deze week zette hij zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis bij Ajax, dat hem overnam van Sevilla.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws