Vitesse haalt Grot terug naar 'zijn' stad: 'Hier ligt mijn hart, dit is een droom'

Vitesse haalt Grot terug naar 'zijn' stad: 'Hier ligt mijn hart, dit is een droom'

28-06-2019 16:11 Laatste update: 16:13
34

Jay-Roy Grot speelt komend seizoen bij Vitesse. De aanvaller, die verleden seizoen door VVV-Venlo gehuurd werd van Leeds United, maakt nu op tijdelijke basis de overstap naar Arnhem. Bij die overeenkomst is volgens De Gelderlander geen optie tot koop bedongen.

Grot maakte zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij NEC, maar keert nu terug op bekende grond. De aanvaller is geboren en getogen in Arnhem. "Een jongensdroom voor mij, want mijn hart ligt in Arnhem", reageert Grot op de website van Vitesse. "Het voelt geweldig dat ik nu dan ook echt in het shirt van Vitesse ga spelen. Dit is een grote en ambitieuze club en vanaf het eerste moment was het gevoel goed."

De aanvaller, die vorig seizoen in 33 Eredivisieduels namens VVV tot zes treffers kwam, wordt met open armen ontvangen door Vitesse. "Jay-Roy is een fysiek sterke aanvaller", zegt technisch directeur Mo Allach. "Met Jay-Roy halen we een veelzijdige aanvaller binnen, waarmee wij onze aanvallende mogelijkheden vergroten." Grot is de tweede versterking voor Vitesse tijdens deze transferperiode. Eerder kwam Armando Obispo al op huurbasis over van PSV.