Vitesse slaat weer toe: Tsjechische verdediger voor drie seizoenen naar Arnhem

Vitesse slaat weer toe: Tsjechische verdediger voor drie seizoenen naar Arnhem

28-06-2019 18:07
72

Vitesse heeft zich verzekerd van de diensten van verdediger Tomas Hajek. De Tsjech komt over van Viktoria Plzen uit zijn geboorteland en tekent voor drie seizoenen in Arnhem. Hajek moet de vertrokken Maikel van der Werff doen vergeten in het GelreDome.

Hajek speelde het laatste half jaar van het afgelopen seizoen op huurbasis voor Mlada Boleslav, waarmee hij zevende werd in de Tsjechische competitie en uiteindelijk Europees voetbal haalde. Voor Viktoria Plzen kwam hij enkele malen uit in de Europa League. "Ik ben heel blij met deze stap", zegt Hajek op de officiële website van de Arnhemmers. "De faciliteiten bij Vitesse zijn uitstekend en de ambities spreken mij aan. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep."

Volgens technisch directeur Mo Allach moest Vitesse in actie komen na het vertrek van Maikel van der Werff en de gestopte Arnold Kruiswijk. "Daar moesten we op anticiperen. We hebben na Armando Obispo nu opnieuw een centrale verdediger kunnen halen. Tomas brengt ervaring met zich mee en gaat de concurrentiestrijd aan met onze verdedigers."

Eerder vandaag maakte Vitesse al bekend dat het Jay-Roy Grot op huurbasis overneemt van Leeds United. De tijdelijke overstap van PSV'er Armando Obispo naar Arnhem was al langer bekend. Het is onduidelijk wat Vitesse voor Hajek heeft betaald.