'PEC twijfelde al over coachbaarheid Van den Berg en kon niet anders dan verkopen'

'PEC twijfelde al over coachbaarheid Van den Berg en kon niet anders dan verkopen'

28-06-2019 22:18
56

Bram van Polen denkt dat Sepp van den Berg mentaal sterker moet worden, wil hij slagen bij Liverpool. De routinier van PEC Zwolle zag dat de inmiddels vertrokken trainer Jaap Stam veel tijd stak in de zeventienjarige verdediger.

De voormalig topverdediger was van mening dat de scherpte op de training vaak ontbrak bij Van den Berg, weet De Stentor. "Tussen de oren moet Sepp sterker worden", reageert Van Polen. "Ik zeg altijd: Als je geen Messi bent, red je het laatste gedeelte niet op talent. De carrière van jonge spelers gaat niet alleen omhoog. Kun je je terugknokken van tikkies die je krijgt? Ik weet dat Jaap hem dat probeerde bij te brengen."

Van den Berg was niet blij dat hij zijn basisplaats verloor en weigerde zijn contract te verlengen. Voor PEC zat er niets anders op dan de verdediger te verkopen aan Liverpool. Intern zouden toch al twijfels over zijn coachbaarheid zijn, schrijft de krant. Van Polen noemt Van den Berg desondanks 'een enorm talent' en begrijpt zijn keuze. "Ik had het denk ik ook gedaan. Liverpool is een onwijs mooie club. Als je daar eenmaal naartoe gaat, ben je de rest van je carrière verzekerd van een mooie club. Financieel ga je er flink op vooruit en tussen die goede spelers ontwikkel je je ook snel."

Ook voormalig PEC-assistent Dwight Lodeweges denkt dat Van den Berg kan slagen op Anfield. "Ik zag op zijn vijftiende de potentie voor de Nederlandse top. Dat hij twee jaar later naar Liverpool zou gaan, had ik niet voorzien. Ik hoop dat ze hem niet als een sardientje in een opengetrokken blik gaan zien. Als ze een duidelijk plan hebben en zijn vader hem er daadwerkelijk gaat helpen, geef ik Sepp een heel goede kans om bij Liverpool te slagen."