LIVE:Oranje wint met 2-0 van Italië en levert historische prestatie (gesloten)

LIVE:Oranje wint met 2-0 van Italië en levert historische prestatie (gesloten)

29-06-2019 16:56 Laatste update: 17:03
207

Het Nederlands elftal heeft zich na de zenuwslopende wedstrijd tegen Japan geplaatst voor de kwartfinale op het WK en neemt het zaterdagmiddag om 15:00 uur op tegen Italië. In dit blog houden we je van alles rond Oranje op de hoogte. Mis niets!

Oranje heeft op het WK in Frankrijk tot nu toe al zijn duels gewonnen. In de groep werden Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1) verslagen en in de achtste finales werd Japan met 2-1 aan de zegekar gebonden, door twee doelpunten van Lieke Martens. Of de aanvalster tegen Italië van de partij is, is desondanks hoogst onzeker. De linksbuiten heeft last van haar teen, waardoor ze amper heeft kunnen trainen.

De winnaar van het duel in Valenciennes speelt woensdag in de halve finale in Lyon tegen Duitsland of Zweden. Die twee landen treffen elkaar zaterdag om 18.30 uur. Mocht Oranje de halve finale bereiken, dan is het ook zeker van deelname aan de Olympische Spelen.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Dongen; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens.