De Jong hoopt op eigen liedje bij PSV: 'Meer wedstrijden dan die bekende namen'

De Jong hoopt op eigen liedje bij PSV: 'Meer wedstrijden dan die bekende namen'

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 20:50ma 01-07-2019 om 20:50

Luuk de Jong had nooit verwacht dat hij bij PSV zou uitgroeien tot clubicoon. De 28-jarige spits streek in de zomer van 2014 met een krasje neer in Eindhoven, na mislukte buitenlandse avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United.

"Het idee om mezelf hier bij PSV weer op de kaart te zetten kwam van Marcel Brands", zegt De Jong, die maandag zijn transfer naar Sevilla afrondde op de clubsite. "En zo dacht ik er destijds zelf ook een beetje over. Doelpunten maken, het goede gevoel terug vinden, in beeld komen bij Nederlands elftal: het waren allemaal doelen die ik mezelf stelde bij mijn terugkeer naar Nederland."

"De gedachte was toen om hier twee, misschien drie jaar te voetballen om vervolgens een nieuwe stap te zetten", vervolgt De Jong. "Toen PSV kwam dacht ik: moet ik dit wel doen? Terug naar Nederland? Wil ik niet door blijven knokken? Maar het beeld dat me werd geschetst paste perfect bij mij. We speelden bovendien Europees. Het klonk allemaal als muziek in de oren. Ik heb geen minuut spijt gehad dat ik terug ben gekomen."

De Jong speelde tweehonderd officiële duels voor PSV en scoorde 112 keer. Hij vestigt zich met die statistieken tussen de grootste spelers uit de clubhistorie. "Al die liedjes die gezongen worden door de supporters, waar al die bekende namen in voorbij komen, die hebben misschien nog wel minder wedstrijden voor PSV gespeeld dan ik."

"Of ik zelf ooit in zo'n liedje kom te staan? Haha. Ik heb er weleens over nagedacht", aldus De Jong. "Misschien doen de fans het ooit wel. Ik zou het fantastisch vinden, een grote eer. Ik weet ook zeker dat als ik terug ga kijken op mijn periode hier dat het een fantastisch hoofdstuk in mijn carrière is geweest. Ik besef dat ik hier iets moois achterlaat."

Poll

Is Sevilla een mooie club voor Luuk de Jong?

(14966 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws