Ten Hag looft 'fris' Ajax-trio: De eerste indruk is buitengewoon goed

Ten Hag looft 'fris' Ajax-trio: "De eerste indruk is buitengewoon goed"

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 22:20ma 01-07-2019 om 22:20

Uitgebreid analyseren kan Erik ten Hag nog niet, maar de eerste indrukken van de nieuwe Ajax-spelers zijn goed. Kjell Scherpen, Kik Pierie en Lisandro Martinez trainden afgelopen week voor het eerst mee met de Ajax-selectie.

"Ik ken ze nog maar kort. Het is lastig om daar uitgebreid iets over te zeggen. Dat zul je over een paar weken of maanden moeten doen. De eerste indruk is buitengewoon goed. Het zijn frisse jongens die enthousiasme met zich mee brengen. Ze willen graag. Daarom hebben we ze ook gehaald", zegt Ten Hag voor de camera van Ajax TV.

Ten Hag weet hoe belangrijk het is om veel tijd met de spelers door te brengen. Dat is niet alleen goed om de manier van spelen onder de knie te krijgen, ook de persoonlijke relaties moeten aandacht krijgen. "Je werkt heel intensief samen in zo'n week. Het gaat niet alleen over voetballen, maar ook om de groepsdynamiek. Je leert elkaar kennen. Je moet iets met elkaar hebben om iets te kunnen bereiken."

Niet alleen sommige spelers zijn nieuw, ook in de technische staf vinden er wijzigingen plaats. Zo zijn Michael Reiziger en Christian Poulsen de nieuwe assistenten van Ten Hag. "Michael Reiziger heeft het Ajax-DNA", zegt Ten Hag. "Hij is aan het bouwen aan zijn trainersloopbaan en heeft de afgelopen twee jaar aan Jong Ajax gebouwd."

"Hij is dus bekend met hoe we willen voetballen. Jong Ajax en Ajax 1 staan heel dicht bij elkaar. Hij kent de wetten van Ajax en van het topvoetbal. Dat gaat hij samen met mij en de andere stafleden overbrengen op de spelers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws