Mijn eerste salaris was drie weken na afspraak nog niet overgemaakt

"Mijn eerste salaris was drie weken na afspraak nog niet overgemaakt"

Gepubliceerd: maandag 1 juli 2019 om 22:45ma 01-07-2019 om 22:45

Mustafa Saymak verliet PEC Zwolle vorig seizoen als clubtopscorer, maar bij Rizespor had de middenvelder nauwelijks krediet. In een interview met de Stentor vertelt hij over zijn eerste teleurstellende jaar in Turkije, waarin hij nauwelijks in actie kwam en geen goede band opbouwde met de trainer.

Saymak (26) kwam afgelopen seizoen vijftien keer binnen de lijnen bij Rizespor, voornamelijk als invaller. Naast de sportieve problemen waren er ook financiële problemen. Zo krijgt hij nog een aantal maanden salaris.

"Dat kwam er ook bij. Mijn eerste salaris was drie weken na afspraak nog niet overgemaakt. Je kijkt naar je bankrekening en denkt: heb ik het hiervoor gedaan?", zegt Saymak. "Je hebt Nederland met je gezin achtergelaten voor Turkije, je speelt niet, je krijgt niet betaald en je mist de sympathie van de trainer. Toen zat ik echt in een dip."

Saymak heeft nu nog steeds twee maanden salaris tegoed. "Vergeleken met andere clubs is dat top. Ja, dat klinkt raar, maar in Turkije is dat normaal. Topclubs hebben zelfs langere achterstanden. Nu weet ik, uit ervaring en door teamgenoten, dat Rizespor geen schulden of problemen met bonden heeft en uiteindelijk altijd betaalt."

Veel spelers kiezen voor een lucratieve overstap. Saymak snapt ze wel. "Wat ik wil zeggen is dat iedereen verhuist als hij het veelvoud kan verdienen van wat hij nu op een kantoor of in een fabriek krijgt. Als je meer verdient, kun je meer sparen en leuke dingen doen en heb je minder stress en zorgen. En wij kunnen niet tot ons 60ste voetballen. Ik heb geen studie afgerond, ik ben door een zware kruisbandblessure een paar jaar teruggeworpen."

"Ik denk dat ik nog maximaal zeven jaar heb om als voetballer mijn twee kinderen een mooie en zorgeloze toekomst te bezorgen. Als er dan een kans voorbijkomt, waarbij je veel beter kan verdienen, dan neem ik even afzien voor lief."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws