Swart over 'echte publiekstrekker': 'Die acties slagen maar drie van de tien keer'

Swart over 'echte publiekstrekker': 'Die acties slagen maar drie van de tien keer'

02-07-2019 07:21
22

PEC Zwolle lijkt zich te gaan versterken met Dennis Johnsen (Ajax) en Iliass Bel Hassani (AZ). Ajax-icoon Sjaak Swart denkt dat zijn Noorse 'opvolger' Johnsen uit de verf kan komen in Zwolle, mits hij schaaft aan zijn tekortkomingen.

De vorig seizoen aan sc Heerenveen verhuurde vleugelaanvaller is volgens Swart getalenteerd en 'een echte publiekstrekker', maar tegelijkertijd te voorspelbaar. "Als linksbuiten heb je drie opties: buitenom, binnendoor of combineren. Ik probeerde altijd te variëren. Dan ben je nauwelijks te verdedigen. Johnsen kiest altijd voor de actie", laat de tachtigjarige ex-rechtsbuiten weten aan de Stentor. "Johnsen is ontzettend snel, heeft ook een actie, maar ziet er maar drie van de tien slagen."

Swart denkt echter dat Johnsen zich kan verbeteren als hij vlieguren maakt in Zwolle. Volgens Mister Ajax is trainer John Stegeman in staat om het beste in de Noor naar boven te halen. "Ik geloof dat Stegeman hem ook het belang van de omschakeling kan bijbrengen", aldus Swart. "Hij is ontzettend snel en wendbaar en als hij aan deze tekortkomingen werkt, dan kan hij zoals velen via een omweg alsnog de top halen."