'FC Groningen komt FC Emmen alsnog tegemoet: bod van vier ton plus Van de Looi'

'FC Groningen komt FC Emmen alsnog tegemoet: bod van vier ton plus Van de Looi'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 08:05di 02-07-2019 om 08:05

FC Groningen lijkt alsnog een compromis te willen sluiten met FC Emmen, de club van droomaanwinst Glenn Bijl. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de club zijn bod op Bijl verhoogd én is men bereid om Tom van de Looi in de deal te betrekken.

FC Groningen en FC Emmen steggelen al enige tijd over Bijl, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Emmen. De 23-jarige middenvelder heeft echter een clausule in zijn contract staan: een club met een begroting van maximaal twintig miljoen euro kan Bijl voor een transfersom van 335 duizend euro ophalen. FC Emmen claimt echter dat de begroting van FC Groningen boven de twintig miljoen ligt en Bijl heeft een arbitragezaak aangespannen om alsnog te kunnen vertrekken.

Maandag vond er zitting van de arbitragecommissie plaats, maar de Groningse delegatie schitterde door afwezigheid. Dat tot ergernis van voorzitter Van Dijk van de commissie. "FC Groningen wil die man graag hebben, voor een koopje, maar kennelijk ook weer niet zo graag dat ze de moeite nemen hier naartoe te komen." Volgens DvhN is de club echter bereid om water bij de wijn te doen: FC Emmen heeft een voorstel van vier ton ontvangen en kan Tom van de Looi op huurbasis overnemen.

Beide Noordelijke clubs hebben tot woensdagmiddag twaalf uur de tijd om eruit te komen. Zo niet, dan doet de arbitragecommissie vrijdag uitspraak over de zaak-Bijl.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij van de houding van Bijl?

(3081 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws