Vertrek bij Ajax verklaard: 'Daar had ik niet een heel goed gevoel bij'

Vertrek bij Ajax verklaard: 'Daar had ik niet een heel goed gevoel bij'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juli 2019 om 10:58di 02-07-2019 om 10:58

Navajo Bakboord maakt deze zomer de overstap van Ajax naar Heracles Almelo. De rechtervleugelverdediger maakte een inschatting van zijn kansen en besloot dat het tijd was om een stap te maken.

"Het kwam vooral vanuit mezelf", vertelt hij aan Ajax Showtime over het waarom van zijn vertrek bij Ajax. "Ik speelde al elf jaar bij Ajax en op een gegeven moment moet je kijken hoe en wat. Je moet kijken of je kansen er liggen, maar daar had ik niet een heel goed gevoel bij. Daarom keek ik buiten de deur en toen kwam Heracles Almelo op mijn pad. Die hadden me met goede verhalen en beelden overtuigd, waardoor het met verstandig leek om de stap te maken."

Hoe zijn perspectief in Amsterdam eruit zag, weet Bakboord niet precies. "Ik heb daar niet echt over gesproken. Het laatste halfjaar heb ik wat minder gespeeld dan voor de winterstop. (...) Over de plannen voor het volgende jaar hebben we het niet gehad. Het was meer mijn gevoel", aldus Bakboord.

Bakboord stelt dat er in zijn contract geen terugkoopclausule is opgenomen. "Het staat niet in mijn contract en het is ook niet gevraagd. Daar is voor nu dus geen sprake van. Een terugkeer naar Ajax sluit ik echter nooit uit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws