'PSV maakt Karsdorp met 'interessant voorstel' warm voor terugkeer naar Nederland'

'PSV maakt Karsdorp met 'interessant voorstel' warm voor terugkeer naar Nederland'

04-07-2019 12:49
146

Rick Karsdorp staat naar verluidt open voor een terugkeer naar Nederland. Het Italiaanse Corriere dello Sport claimt dat de rechtsback een interessant voorstel heeft gekregen van PSV, dat hard op zoek is naar defensieve versterking.

Waar in Italië ook gerept wordt over een terugkeer van Kevin Strootman naar AS Roma, zou een andere Nederlander juist weg willen. Karsdorp is er sinds zijn overgang naar Rome twee jaar geleden niet in geslaagd een vaste waarde te worden in de Italiaanse hoofdstad. Volgens Corriere dello Sport heeft PSV hem een 'interessant voorstel' gedaan en ziet de rechtsback een overgang wel zitten.

Het Italiaanse medium claimt dat er nog geen akkoord is tussen AS Roma en PSV. De kans lijkt ook klein dat het tot een definitieve overgang komt. Roma plukte Karsdorp in 2017 voor zestien miljoen euro weg bij Feyenoord. Dat bedrag gaat PSV niet neertellen en dus zou Roma aan flinke kapitaalvernietiging doen als het toch tot een akkoord komt met de Eindhovenaren. Een verhuur lijkt dan ook de meest logische optie. Karsdorp staat in Italië nog tot medio 2022 onder contract.

PSV is hard op zoek naar versterkingen voor de laatste linie. De formatie van Mark van Bommel nam al (tijdelijk) afscheid van Angelino (Manchester City), Daniel Schwaab (transfervrij), Armando Obispo (verhuurd aan Vitesse), Kenneth Paal (PEC Zwolle) en Aziz Behich (Basaksehir).