United-talent kiest voor NAC: 'Snel, onvoorspelbaar, doelgericht én efficiënt'

United-talent kiest voor NAC: 'Snel, onvoorspelbaar, doelgericht én efficiënt'

05-07-2019 16:53
26

NAC Breda heeft zich versterkt met Joshua Bohui. De aanvaller komt transfervrij over van Manchester United, dat de twintigjarige linksbuiten er niet van kon overtuigen een nieuw contract te tekenen. 

In Breda tekent Bohui een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog twee jaar, zo laat NAC weten via de officiële kanalen. De speler is persoonlijk akkoord met NAC, maar wacht nog op het laatste papierwerk en sluit maandag aan bij de selectie.

De Engelsman met roots in Ivoorkust kwam op elfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Brentford FC terecht. Op zijn vijftiende tekende hij een driejarig contract bij Manchester United. Afgelopen seizoen speelde hij voor Onder 18 en Onder 23 en speelde hij onder meer in de Youth League. 

"Josh heeft zich de afgelopen jaren goed staande weten te houden op het allerhoogste niveau in zijn leeftijdscategorie", aldus technisch manager Tom van den Abbeele op de website van NAC. "We halen met hem een creatieve speler in huis die op zijn manier van toegevoegde waarde gaat zijn voor het elftal. Hij is snel, onvoorspelbaar, doelgericht en ook niet onbelangrijk: efficiënt. Het is daarnaast fijn om te merken dat de spelers die wij op ons wensenlijstje hebben staan, bereid zijn om naar NAC te komen. Dat zorgt voor de juiste match."

Van den Abbeele meldt dat NAC nog niet klaar is op de transfermarkt. "Tot nu toe verloopt alles volgens plan, ik verwacht nog een paar versterkingen op korte termijn en dan is de puzzel voor een groot deel gelegd."