Update: Roma versterkt zich met nieuwe doelman en telt 28 miljoen euro neer

Update: Roma versterkt zich met nieuwe doelman en telt 28 miljoen euro neer

Gepubliceerd: woensdag 10 juli 2019 om 23:40wo 10-07-2019 om 23:40

AS Roma gaat zich versterken met Pau Lopez. De Spaanse doelman, die overkomt van Real Betis, arriveerde maandag in Rome om zijn transfer af te ronden.

Lopez landde maandagochtend om 11.40 uur op Fiumicino, het vliegveld van Rome. "Ik ben heel blij om hier te zijn", zei de 24-jarige doelman na zijn aankomst tegen aanwezige journalisten. Lopez wordt bij AS Roma de opvolger van de geflopte Robin Olsen.

Met de deal tussen Roma en Real Betis is volgens Italiaanse media dertig miljoen euro gemoeid. In Spanje wordt gerept over een transfersom van 24 miljoen euro. Daarmee wordt Lopez sowieso de duurste keeper in de historie van Roma. In Stadio Olimpico ligt een vijfjarig contract voor hem klaar.

Anderhalf jaar geleden was PSV nog in de markt voor Lopez. Hij koos echter voor Real Betis, dat hem voor vijf seizoenen aan zich wist te binden. In Sevilla maakte Lopez veel indruk. Hij keepte eerder bij Espanyol en Tottenham Hotspur.

Update 10/7 23.40: Pau Lopez mag zich officieel speler van AS Roma noemen. De Spaanse doelman komt voor 28 miljoen euro over van Real Betis, inclusief bonussen. Roma heeft hem tot de zomer van 2024 vastgelegd. Lopez is de opvolger van de geflopte Robin Olsen, die op weg is naar een andere club.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws