KNVB eert Wiegman met beeld: 'Nu al zo veel betekend voor het Nederlandse voetbal'

KNVB eert Wiegman met beeld: 'Nu al zo veel betekend voor het Nederlandse voetbal'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 14:53di 09-07-2019 om 14:53

De beeldentuin van de KNVB Campus in Zeist wordt binnenkort verrijkt met een beeld van Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranjevrouwen. In de beeldentuin van de voetbalbond staan onder anderen beeltenissen van Johan Cruijff en Rinus Michels.

Wiegman wordt de eerste vrouw die een eigen beeld krijgt in de tuin bij het bondscomplex in Zeist, zo valt te lezen op de officiële website van de KNVB. De directie van de bond heeft besloten om 'niet alleen vanwege haar prestaties als bondscoach, maar ook vanwege haar verdiensten als speelster van het Nederlands vrouwenteam' een beeld van Wiegman toe te voegen. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de beeltenis te zien zal zijn.

Na het Elftal van de Eeuw, gekozen door Cruijff, en de beeltenis van Dennis Bergkamp wordt het beeld van Wiegman het veertien dat toegevoegd zal worden. "Sarina is naast een hele succesvolle trainer ook, en vooral, een heel inspirerend mens", zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. "Dit is ze voor haar speelsters, de staf, maar ook voor ons als KNVB. Ze heeft nu al zoveel betekend voor het Nederlands voetbal dat wij als KNVB hebben besloten om haar beeltenis toe te voegen aan onze beeldentuin."

In de beeldentuin op de KNVB Campus staan al beelden van Edwin van der Sar, Ruud Krol, Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Abe Lenstra, Faas Wilkes, Johan Neeskens, Piet Keizer, Johan Cruijff, Marco van Basten, Rinus Michels en Dennis Bergkamp.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws