De Boer mag dankzij Martínez en Martínez blijven dromen van bekersucces

De Boer mag dankzij Martínez en Martínez blijven dromen van bekersucces

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 06:50do 11-07-2019 om 06:50

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 07:07do 11-07-2019 om 07:07

Frank de Boer heeft woensdagnacht Nederlandse tijd de halve finale van de Amerikaanse beker bereikt met Atlanta United. Tweededivisionist Saint Louis FC verliet het Fifth Third Bank Stadium met een 2-0 nederlaag.

De Boer had voor zijn sterkste opstelling gekozen, maar zag hoe zijn spelers voor rust geen afstand konden nemen. Hoewel de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht had, was Saint Louis FC het dichtst bij de openingstreffer: verdediger Sam Fink kopte echter tegen de paal. Vlak na de pauze werd de ban alsnog gebroken. Na een slordigheidje in de opbouw werd Gonzalo 'Pity' Martínez bediend door nieuweling Emerson Hyndman. De Argentijnse spelmaker lepelde de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0.

Atlanta hield het tot aan de blessuretijd spannend, maar gooide de wedstrijd na minuut 90 alsnog in het slot. De ingevallen Dion Pereira werd binnen de lijnen van het strafschopgebied ten val gebracht door Sean Reynolds en Josef Martínez schoot vanaf elf meter de 2-0 binnen.

De halve finales van het bekertoernooi staan gepland voor een nader te bepalen datum begin augustus: Orlando City is dan de tegenstander van De Boer en consorten. Zondagavond Nederlandse tijd komt Atlanta alweer in actie in de Major League Soccer: de regerend landskampioen mag dan de verre reis naar Seattle maken voor een uitwedstrijd tegen de plaatselijke Sounders.

Poll

Is De Boer op zijn plek in de Verenigde Staten?

(901 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws