Update: Dianessy ziet transfer naar Griekenland afketsen en keert terug in Sittard

Update: Dianessy ziet transfer naar Griekenland afketsen en keert terug in Sittard

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 20:02vr 12-07-2019 om 20:02

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 20:06vr 12-07-2019 om 20:06

Fortuna Sittard neemt afscheid van Djibril Dianessy. De 23-jarige aanvaller werd deze week uit de selectie van trainer Sjors Ultee gezet en staat nu voor een transfer naar een andere – nog onbekende - club, meldt L1 donderdag.

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt de schorsing en het vertrek van 'publiekslieveling' Dianessy, maar wil verder niets kwijt over de kwestie. "Dat zijn interne zaken, ik vind het niet netjes daar iets over te zeggen." De Fransman miste sinds zijn schorsing verschillende trainingen en de oefenwedstrijd tegen Aris. Ook ontbreekt hij op de nieuwe teamfoto.

Dianessy had nog een contract tot medio 2020, waardoor Fortuna een transfersom ontvangt. Hoeveel de buitenspeler oplevert, is niet duidelijk. Hij speelde 68 duels voor de Limburgers, waarin hij goed was voor twintig goals en elf assists. Het voorbije seizoen kwam Dianessy slechts tot vijf speelminuten, verdeeld over twee invalbeurten. Dat had te maken met een zware kruisbandblessure.

Fortuna greep deze week naast Nikolai Laursen, die plots tekende bij concurrent FC Emmen. De 21-jarige Deense aanvaler kwam er met de Sittardse club op financieel vlak niet uit. "Dat is de situatie van Fortuna op dit moment, maar mogelijkheden en uitdagingen genoeg", zegt Ars, die nog werkt aan de komst van Joe Ledley. "Hij zou deze of volgende week beslissen. Maar we weten hoe de markt werkt. Dat kan ook weken duren of juist binnen een dag geregeld zijn."

Update 14.26 uur: Djibril Dianessy vertrekt volgens De Limburger naar Griekenland. De krant meldt dat de Fransman 'op korte termijn' gaat tekenen bij AEK Athene, dat hem voor drie jaar gaat vastleggen. Dianessy zou dan direct weer verhuurd worden aan PAS Lamia, ook in Griekenland.

Update 12-7, 20.02 uur: Een tegenvaller voor Djibril Dianessy en Fortuna Sittard. De transfer van de aanvaller naar AEK Athene is afgeketst. Dianessy kwam er zelf niet uit met de Griekse club, bevestigt technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna aan De Limburger. De 23-jarige Fransman keert nu terug naar Limburg. "Vervolgens gaan we in gesprek over zijn toekomst", aldus Ars. 

Dianessy ligt tot volgend jaar zomer vast, maar hij heeft geen toekomst meer bij Fortuna. De ex-publiekslieveling werd zelfs uit de selectie gezet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws