Go Ahead bevestigt transfer 'Overijssel-specialist': 'Telkens minstens tien goals'

Go Ahead bevestigt transfer 'Overijssel-specialist': 'Telkens minstens tien goals'

11-07-2019 07:52 Laatste update: 08:36
37

Alexander Bannink zet zijn loopbaan voort bij Go Ahead Eagles. De 29-jarige middenvelder komt over van FC Emmen en tekent in Deventer een contract voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Bannink speelde sinds 2012 voor Emmen. Na een tussenstop van anderhalf jaar bij De Graafschap behaalde hij met de Rood-Witten promotie naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau was Bannink echter niet meer verzekerd van een basisplaats, al kwam hij toch nog tot 24 Eredivisie-optredens, waarvan twintig als basisspeler.

"Toch had ik deze voorbereiding het gevoel dat ik klaar was bij FC Emmen", zegt Bannink op de website van zijn nieuwe werkgever. "En ik denk dat dat andersom ook wel het geval was. Ik wilde een nieuwe uitdaging en ben heel blij die nu te vinden bij Go Ahead Eagles. De technisch manager en trainer lieten in de gesprekken echt doorschemeren me graag te willen hebben. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor een voetballer."

Bannink kwam eerder uit voor de Overijsselse clubs PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Twente en maakt nu het kwartet vol. "Mooi, alleen al daarvoor is dit een uitstekende overstap", grapt de dynamische middenvelder, die een verbintenis tot medio 2020 had bij Emmen.

Technisch manager Paul Bosvelt noemt de ervaring van Bannink als een belangrijke reden achter zijn komst. "Hij is verder een allround middenvelder met veel dynamiek, diepgang en scorend vermogen. Dat laatste wordt bevestigd door zijn cijfers van de afgelopen jaren; telkens minstens tien goals in de Eerste Divisie. Alexander is precies het type middenvelder waar we naar op zoek waren."