Twente huurt 'offensieve' linksback: 'Een kwaliteitsimpuls voor de selectie'

Twente huurt 'offensieve' linksback: 'Een kwaliteitsimpuls voor de selectie'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 16:28do 11-07-2019 om 16:28

FC Twente heeft zich versterkt met Jose Matos. De 24-jarige Spanjaard, die doorgaans als linksback speelt, wordt gehuurd van Cadiz en sluit per direct aan bij de selectie van de Tukkers. Matos is de vijfde aanwinst van de club uit Enschede tijdens deze transferperiode.

Matos stelt afgelopen seizoen diverse wedstrijden van FC Twente gezien te hebben. "Voor mij is deze transfer een heel mooie nieuwe stap, spelen in de Eredivisie", zegt de kersverse aanwinst van de Tukkers op de clubsite. "Afgelopen seizoen heb ik FC Twente regelmatig gevolgd, omdat ik Aitor en Gonzalez nog ken van Sevilla. De coach en de spelers die ik afgelopen tijd gesproken heb gaven mij het juiste gevoel. Ik kijk er erg naar uit om op het veld te staan."

FC Twente is bij monde van technisch directeur Ted van Leeuwen blij met de Spanjaard. "Het is mooi dat we erin geslaagd zijn Jose voor komend seizoen aan de selectie toe te voegen. Jose is een offensieve linkerverdediger met een enorme drive en die sterk is in de omschakeling. Een voetballer die past bij het spel dat we willen spelen. We hadden hem graag voor meerdere seizoenen aan FC Twente willen binden, maar huur was de enige optie. Desalniettemin zijn we erg blij met hem, Jose is een kwaliteitsimpuls voor de selectie."

Poll

Gaat FC Twente er volgend seizoen rechtstreeks in blijven?

(8275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws