Grueter moest 'tong er bijna af bijten': 'Wou het liefst van de toren schreeuwen'

Grueter moest 'tong er bijna af bijten': 'Wou het liefst van de toren schreeuwen'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 21:43do 11-07-2019 om 21:43

Laatste update: donderdag 11 juli 2019 om 22:05do 11-07-2019 om 22:05

Jeroen Grueter is zo trots als een pauw dat hij samen met Sierd de Vos het commentaar voor FIFA 20 mag verzorgen. De twee zijn al ruim een jaar lang bezig met inspreken en de NOS-commentator moest het geheim al die tijd met zich meedragen.

In het voorjaar van 2018 werd al duidelijk dat de vertrouwde stemmen van Evert ten Napel en Youri Mulder niet te horen zullen zijn in de nieuwe versie van de mateloos populaire game. Grueter en De Vos hebben sindsdien ruim één miljoen zinnetjes ingesproken, voordat het grote nieuws naar buiten mocht. "Ik moest bijna mijn tong eraf bijten. Ik wilde het het liefst van de toren schreeuwen, zo trots was ik", vertelt Grueter aan Omroep West.

De Vos volgt Ten Napel op als hoofdcommentator, Grueter vult hem aan – zij het op een iets andere manier dan Mulder deed. "Ik voeg her en der toe, ik temper hem of ben juist enthousiast. Bij het commentaar zijn we het ook lang niet met elkaar eens, dat geeft het spel wel een andere dimensie." De vijftigjarige Utrechter is niet bang dat hij overstemd wordt door De Vos: de twee collega's gunnen elkaar alle ruimte. "Dat is ook terug te horen. Het is met veel liefde en plezier ingesproken. Alles wat ons kenmerkt, hebben we in het spel gelegd."

Het kenmerkende commentaar van De Vos zal dus ook te horen zijn, hoewel de anekdotes van El Sierd iets minder breed uitgemeten zijn dan op Ziggo Sport. "Anders is één helft al gespeeld voordat hij klaar is", vertelt Grueter lachend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws