'De Ligt is extra miljoenen die Ajax vraagt waard, Juve kan hem niet laten lopen'

'De Ligt is extra miljoenen die Ajax vraagt waard, Juve kan hem niet laten lopen'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 08:52vr 12-07-2019 om 08:52

Juventus moet met de extra miljoenen over de brug komen om aan de vraagprijs van Ajax voor Matthijs de Ligt te voldoen. Dat stelt clubicoon Claudio Gentile, die tussen 1973 en 1984 voor La Vecchia Signora speelde.

"De onderhandelingen zullen succesvol zijn", voorspelt Gentile in gesprek met Tuttojuve. "De Ligt is een verdediger die de extra miljoenen die Ajax vraagt waard is, hoewel hij nog erg jong is. Hij gaat een grote toekomst tegemoet. Juve kan zo'n talent niet laten lopen."

Gentile stond zelf te boek als spijkerharde verdediger. Hij is onder de indruk van De Ligt. "Wat opvalt is de manier waarop hij leiding geeft aan de defensie. Hij kan de verdediging aansturen. Die houding zie je vaak niet eens bij ervaren spelers. Dat is een groot voordeel."

Onder meer het Algemeen Dagblad meldt dat de transfer van De Ligt vrijdag wordt afgerond. Gentile wrijft zich in de handen als hij aan een defensie bestaande uit De Ligt, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini denkt. "Dat zou het sterkste defensieve trio van Europa zijn."

Poll

Heeft Juventus met De Ligt de beste verdediging van Europa?

(2583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws