Kwakman twijfelt: 'Kwaliteiten voor verdediger, maar betrouwbaarheid probleem'

Kwakman twijfelt: 'Kwaliteiten voor verdediger, maar betrouwbaarheid probleem'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 09:30vr 12-07-2019 om 09:30

Kees Kwakman vraagt zich af waar nu het plafond ligt van Wilfried Kanon. De 26-jarige verdediger wist zich donderdag met Ivoorkust niet te plaatsen voor de kwarfinale van de Afrika Cup. Algerije trok na strafschoppen aan het langste eind.

Volgens Kwakman speelde Kanon niet zijn beste wedstrijd. "Dit is gewoon zijn probleem", stelt de Volendammer bij FOX Sports, terwijl hij beelden toont van de mandekker van ADO Den Haag die de bal simpel inlevert bij een vrije trap. "Hij heeft af en toe acties… Dan gooit hij er tackles uit, of haalt hij nog iemand in met een geweldige verdedigende actie. Maar in ene neemt hij dan een snelle vrije trap, waardoor Algerije een levensgrote kans heeft."

"En zeventien seconden na rust schat hij een bal helemaal verkeerd in", vervolgt Kwakman zijn relaas. "En dan loopt hij ook nog eens een hamstringblessure op. Daar komt een strafschop uit. Dat blijft een beetje zijn probleem, ook bij ADO: de betrouwbaarheid die hij soms mist. Het is daardoor heel moeilijk om te zeggen wat nu zijn niveau is."

Toch onderkent Kwakman ook de potentie van Kanon. "Hij heeft in principe de kwaliteiten voor een centrale verdediger: snel, sterk, hard. Lille had volgens mij al een keer interesse in hem. Ik kan me best voorstellen dat zo'n club denkt: nou, zo'n harde, snelle, grote verdediger, die kunnen we gebruiken", besluit de oud-verdediger.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Kanon een stap hogerop aan?

Ja
62%
Nee
38%
(1022 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws