'Trainen, naar huis, eten, PlayStation en slapen. Ik kwam mezelf enorm tegen'

'Trainen, naar huis, eten, PlayStation en slapen. Ik kwam mezelf enorm tegen'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 11:12vr 12-07-2019 om 11:12

Het is vaak nog een taboe in de voetbalwereld, maar Jay-Roy Grot doet er niet moeilijk over: de huurling van Vitesse heeft baat bij een mental coach. Bij zijn broodheer Leeds United ontdekte Grot hoe belangrijk het voor hem is.

"Ik vond een mental coach altijd een teken van zwakte, totdat ik de overstap maakte naar Leeds United. Daar is een wereld voor mij opengegaan", vertelt Grot aan de Gelderlander. In de zomer van 2017 maakte de aanvaller de overstap van NEC naar Leeds United om het Championship te veroveren, maar het liep anders. Grot speelde nauwelijks en was eenzaam.

"Ik was daar helemaal alleen. Er komt uiteindelijk als prof in het buitenland veel op je af. Mentaal was dat een aanslag", aldus de aanvaller, die het leven 'saai' vond. "Het was trainen, naar huis, eten, de PlayStation en slapen. Ik kwam mezelf enorm tegen. De ballast werd steeds groter. En dat kwam het voetbal weer niet ten goede. Ik kan er niet tegen alleen te zijn, weet ik nu. Ik ben een familieman."

Rond zijn huurperiode VVV-Venlo stapte Grot naar een mental coach. "De grootste sporters werken met een sportpsycholoog. Het is geen vies woord. Het is niet eng. Het is een zegen", zegt hij. "Ik heb alles op tafel gegooid. Alles wat ik denk en voel. (...) We hebben nu samen een plan opgesteld. Waar ik heen wil. Wat ik als topsporter wil. Ik ben heel intensief met dat proces bezig geweest. Ik voel me nu zoveel beter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws