'Spurs-voorzitter Levy ontvangt Roma-delegatie met oog op transfer Alderweireld'

'Spurs-voorzitter Levy ontvangt Roma-delegatie met oog op transfer Alderweireld'

12-07-2019 14:46 Laatste update: 15:11
26

Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy ontvangt in Londen een delegatie van AS Roma om over een transfer van Toby Alderweireld te praten. De Belg is nadrukkelijk in beeld bij de Romeinen, zo meldt Sky Sport Italia vrijdag.

Levy zal rond de onderhandelingstafel gaan zitten met Roma-directeur Franco Baldini. De Italianen hopen de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Alderweireld nog wat omlaag te krijgen. De dertigjarige verdediger ligt nog maar één jaar vast bij de Champions League-finalist. Deze zomer zag hij een transferclausule van naar verluidt een kleine dertig miljoen euro in werking treden.

De entourage van Alderweireld heeft ook al contact met Roma om de voorwaarden bij een mogelijke transfer te bespreken. De oud-Ajacied moet in het Stadio Olimpico de opvolger worden van Kostas Manolas. De Griekse verdediger vertrok voor 26 miljoen naar Napoli.

Eerder viel de naam van Alderweireld nog in een mogelijke ruildeal met Nicolò Zaniolo. Of het Italiaanse toptalent ook ter sprake komt tijdens de onderhandelingen, is niet duidelijk. Roma eindigde het afgelopen seizoen als zesde in de Serie A en is daardoor veroordeeld tot de voorrondes van de Europa League.